Opettajien esittelyt

Olen Terhi Sjöblom ja opetan harmonikansoittoa Vantaan musiikkiopistolla. Minulla on kuitenkin takanani pitkä historia Pohjois-Karjalassa ja vuoden 2023 Niittylahden musiikkileiri olisi jo kymmenes kerta kesäleireillen Pohjois-Karjalan mahtavissa maisemissa. Odotan innolla kesän iloisinta ja musiikintäyteisintä viikkoa vanhojen ja uusien oppilaiden ja opettajien kanssa yhdessä musisoiden! Tavataan Niittylahdessa!
Katri Kaihola on toiminut vuodesta 2004 viulunsoiton lehtorina Joensuun konservatoriolla. Hän on alunperin kotoisin Turusta ja hakenut vauhtia soittoon pedagogiopintojen ja orkesterimusisoinnin lisäksi myös ulkomailta. Tämän viuluopen mielestä musiikin maailmassa parasta on kun saa haastaa itseään. Nuorten musikanttien kehittymisessä ja kasvamisessa mukana oleminen on hänelle sydämen asia!
Joel Madetoja on toiminut Joensuun kaupunginorkesterin kontrabasson äänenjohtajana vuoden 2021 alusta. Joel valmistui samana vuonna musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta laajennetuin pedagogisin opinnoin. Joelin sydän on orkesterissa, mutta hän nauttii suuresti myös monipuolisesta soolo- ja kamarimusiikin soittamisesta. (Kuva Ilkka Saastamoinen)
Heta Laakkonen on Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva kantelisti ja kanteleensoiton opettaja. Tällä hetkellä hän opiskelee maisteriopintoja Sibelius-Akatemiassa kansanmusiikin aineryhmässä. Heta soittaa ja opettaa kaiken kokoisia kanteleita, eli leirille voit tulla mukaan soititpa 5-kielistä, konserttikanteletta tai jotain siltä väliltä! 
Anssi Kirkinen on Joensuussa asuva muusikko, kitaransoiton opettaja ja freelance-yrittäjä. Kitaransoittoa kevyen musiikin saralla on takana yli 20 vuotta, ja opettajana hän on työskennellyt mm. Keski-Karjalan sekä Savonlinnan musiikkiopistoissa.  Anssin vahvuudet kitaristina ja muusikkona ovat rytmimusiikin tyylilajeissa kuten rock, blues, hevi, pop, funk, jazz, soul ja tanssimusiikki.
Mea Halonen on toiminut sellonsoiton opettajana vuodesta 2012 alkaen työnantajinaan muun muassa Pielisen Karjalan musiikkiopisto, Joensuun Konservatorio sekä Joensuun seudun kansalaisopisto. Jatkuva tiedonjano on kuljettanut Meaa opiskelemaan niin varhaisiän musiikkikasvattajaksi, neuropsykiatriseksi valmentajaksi, kuin myös erityispedagogiikan opintojen pariin. Parasta opettamisessa on oppilaiden kohtaaminen ja musiikista nauttiminen heidän kanssaan. Opettamisessa ja soitossa Mea kantaa mukanaan erään pianopedagogin lausumaa viisautta: ”Musiikin sisällä olette turvassa."
Sanna-Mari Savolainen on joensuulaistunut muusikko, musiikkipedagogi (AMK) ja musiikinopettaja (FM). Alunperin Nilsiästä kotoisin oleva Sanna-Mari on opiskellut musiikkia Joensuussa ja Jyväskylässä ja toiminut muusikkona erilaisissa kokoonpanoissa tanssibändeistä big bandeihin. Yhtyesoitto on eniten lähellä sydäntä, joten sähköbassotuntien lisäksi Sanna-Mari ohjaa leirillä myös bändejä.
Marja Kalevi on Turun AMK:n Musiikkiakatemiasta valmistunut pianisti ja musiikkipedagogi, ja hän on toiminut vuodesta 2018 alkaen Pielisen Karjalan musiikkiopiston pianonsoiton opettajana ja säestäjänä. Musiikin ja musiikkipedagogiikan alueella häntä kiehtoo kovasti yhteismusisointi ja rytmiikka. Marjan mielestä musiikki tekee hyvää kaikille - se tuo hyvää mieltä ja antaa mielikuvitukselle mahdollisuuden lentää!
Kalle Kataja on ehkä universumin paras muha-ope, tai jotain. Kallen tunneilla soitetaan, lauletaan, kuunnellaan, keksitään, sävelletään ja tutkitaan musiikkia ja erilaisia musiikkityylejä sekä tutustutaan musiikkiteknologian alkeisiin. Oppilaidensa mielestä Kalle on kiva ja luotettava opettaja, jolta voi ja uskaltaa kysyä mitä tahansa. Syksyisin, talvisin ja keväisin Kalle Kataja työskentelee Musiikin hahmotusaineiden lehtorina Musiikkiopisto Juvenaliassa, Espoossa. Ei säveltä liika pientä, ei intervallia liika suurta - nähdään Niittylahdessa!
Juliana Vehviläinen on joensuulainen laulaja ja pop/jazz -laulunopettaja. Juliana on valmistunut musiikkipedagogiksi (AMK) vuonna 2020 ja opettaa tällä hetkellä pop/jazz -laulua Keski-Karjalan musiikkiopistossa ja Joensuun seudun kansalaisopistossa. Juliana keikkailee aktiivisesti eri kokoonpanoissa, mutta erityisen lähellä hänen sydäntään on big bandien kera esiintyminen ja uusin aluevaltaus: salsabändi!
Maxime Laffitte on vastikään Joensuuhun muuttanut savolainen klarinetisti ja klarinetin- ja saksofonin soitonopettaja. Hän tekee tällä hetkellä virkaa Keski-Karjalan Musiikkiopistossa ja lähtee ensimmäistä kertaa Niittylahden kesäleirille opettamaan. Hän on valmistunut Savonia AMK:sta 2020 musiikkipedagogiksi ja on tehnyt töitä muusikkona erilaisissa kokoonpanoissa keskittyen soittamaan mahdollisimman monipuolista musiikkia aina oopperaproduktioista argentiinalaisen tangobändin solistiksi. Vapaa-aika vietetäänkin sitten talvella rinteissä lautaillen ja metsien laduilla lykkien, kesällä taas rullaillaan laudalla katuja pitkin tai potkitaan porukalla palloa! Kesä on parasta aikaa soittaa yhdessä ja malttamattomana odotellaan että Niittylahdessa nähdään!
Alunperin Lappeenrannasta kotoisin oleva muusikko ja musiikkipedagogi Eeva-Leena Leppälä opettaa Savonlinnan musiikki- ja tanssiopistossa viulun- ja alttoviulunsoittoa. Parasta musiikissa on yhdessätekemisen riemu ja uusien asioiden oppiminen. Eeva-Leenan mielestä musiikki on parhaimmillaan elämyksiä antava ja ihmisiä yhdistävä asia.
Anna-Kaisa Pippuri opettaa oboensoittoa pääkaupunkiseudulla Vantaan, Kirkkonummen, Pohjois-Helsingin ja Nurmijärven musiikkiopistoissa. Oboensoiton opettamisen lisäksi Anna-Kaisa toimii oboistina Lohjan kaupunginorkesterissa ja on aktiivinen kamarimuusikko eri yhtyeissä mm. Uusinta ensemblessä. Anna-Kaisa on erikoistunut aikamme oboemusiikin esittämiseen ja rakastaa eri musiikin- sekä taiteenlajien yhdistämistä. Anna-Kaisa innostuu helposti uusista asioista ja rakastaa seikkailemista oppilaiden kanssa musiikin maailmassa, jossa oppimisen ilo ja soiton riemu yhdistyvät.
Unkarilaissyntyinen fagotisti Dora Migroczi on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 2017. Hän opettaa tällä hetkellä Joensuun konservatoriolla sekä Keski-Karjalan musiikkiopistossa ja toimii sen lisäksi freelance- muusikkona. Niittylahden musiikkileirille hän tulee opettamaan ensimmäistä kertaa ja odottaa maltamattomana, koska musiikkileiri on kesän paras juttu!
Alina Hiltunen on soittanut viulua Joensuun kaupunginorkesterissa syksystä 2019 lähtien. Opinnot veivät Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun jälkeen Lontoon kuninkaalliseen musiikkiakatemiaan (Royal Academy of Music), josta hän valmistui maisteriksi vuonna 2011, ja viihtyi Lontoossa vielä seuraavat kahdeksan vuotta. Vuosien aikana Alina pääsi kiertämään eri kokoonpanoilla ympäri maailmaa, mm. Kiinassa, Azerbaidźanissa, Hong Kongissa, Omanissa, Ranskassa ja Italiassa. Tällä hetkellä soittohommien lisäksi Alina opettaa Keski-Karjalan musiikkiopistossa.

Jenni Ahonen opettaa huilua musiikkiopistoissa Etelä-Pohjanmaalla sekä ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Parasta kesähommaa on tietenkin musiikkileirit: työskentely innostuneiden ja innostavien kollegoiden ja oppilaiden kanssa - sekä valmiiseen ruokapöytään istuminen monta kertaa päivässä! Pedagonisena mottona, Jorma Panulaa mukaillen: ”Auta, älä häiritte”. Nähdään Niittylahdessa!

Sirpa Kainulainen on opettanut harmonikansoittoa Joensuun konservatoriossa vuodesta 2000 alkaen. 

Opetustyön ohessa Sirpa toimii muusikkona ja pedagogina. Hän on soittanut erilaisissa yhtye- ja orkesterikokoonpanoissa, ja vuosien varrelle mahtuu myös solistisia esiintymisiä sekä kilpailuja. Sirpa pyrkii musiikissa monipuolisuuteen, klassisesta viihteelliseen virtuositeettiin ja kansanmusiikkiin.

Monien luottamus- ja tuomaristotehtävien kautta Sirpa on saanut olla mukana vaikuttamassa harmonikansoiton opetuksen kehittämiseen valtakunnallisesti.

Tiina Karhu-Ahtonen aloitti syksyllä 2022 pianonsoiton lehtorina Joensuun konservatoriossa, josta hän aikoinaan lähti maailmalle opiskelemaan. Edellisen vuosikymmenen hän marinoitui pianopedagogin ja pianistin hommissa Etelä-Pohjanmaalla. Tiinalle opettamisessa parasta on kullekin oppilaalle sopivan haastavista tehtävistä syntyvät onnistumisen kokemukset ja soittamisen ilo. Tiina odottaa ensimmäiseltä Niittylahden leiriltään innostavaa yhteishenkeä, riemukkaita konsertteja sekä kauniita järvimaisemia.

Jarna Virtanen opettaa käyrätorvensoittoa Kuopion konservatoriossa. Lisäksi hän keikkailee lähiseudun orkestereissa ja soittaa kamarimusiikkia. Opettamisessa Jarnasta parasta ovat oppilaat ja etenkin se kun oppilas hoksaa jotain. Vaikka takana ovat maisteriopinnot Sibelius-Akatemiassa, työyhteisösovittelijan opinnot HPI:ssa ja musiikkipedagogin opinnot Savonia AMK:ssa, Jarna ei kyllästy uuden oppimiseen. Uusia opintoja miettiessään hän oppii oppilaitaan päivittäin kaikenlaisia juttuja musiikista, soitosta ja elämästä. 

Vitoldas Sokolnikas tulee Liettuasta ja asuu perheensä kanssa Kuopiossa. Hän työskentelee Kuopion kaupunginorkesterissa ja opettaa Järvi-Saimaan kansalaisopistossa ja Savonlinnan Musiikki- ja Tanssiopistossa. 

Vitoldas on valmistunut musiikin maisteriksi Liettuan musiikki- ja teatteriakatemiasta ja soittanut monipuolisesti sinfonia-, musiikkiteatteri- ja oopperaorkestereissa sekä big bändeissä.

Haapavedeltä kotoisin oleva Heli-Maarit Leppioja opettaa viulusoittoa, orkestereita ja muha-aineita Kuhmon musiikkiopiston Sotkamon toimipisteessä. Lisäksi hän soittaa Vaarojen viulistit-yhtyeessä viulua ja alttoviulua. 

Heli-Maaritin mielestä viulu on upea soitin, jolla voi soittaa kaikenlaista musiikkia. Soittaminen tuo iloa elämään ja ihan erityisen mukavaa se on, kun saa soittaa toisten kanssa! 

Jussi Vuorinen soittaa pasuunaa päätyökseen Helsingin kaupunginorkesterissa.
Päätyönsä ohella hän on keikkaillut lähes kaikissa Suomen sinfoniaorkestereissa.
Alunperin rytmimusiikin puolelta orkesterihommiin siirtynyt Vuorinen tekee kuitenkin edelleen projekteja useiden bändien kanssa, mm. säveltää, sovittaa ja keikkailee useiden reggae-, ska-, ja jazz-kokoonpanojen kanssa.
Lisäksi hänellä on oma äänitysstudio Helsingin Kalliossa.

Mikko Tirronen on Joensuusta kotoisin oleva, Helsingissä sekä Los Angelesissa opiskellut kitaristi. Opetustaustaan kuuluu musiikkikouluissa, -opistoissa ja  toisen asteen oppilaitoksissa opettaminen sekä  vuosikymmen JAMKilla ja Karelia-ammattikorkeakouluilla kitaransoittoa ja pedagogiikkaa opettaen. Oma kitarakirja julkaistiin vuonna 2015.

Keikkakokemusta on kertynyt useiden artistien komppaajana, bile- ja cover-bändeissä sekä omaa musiikkia tehden.

Kitaransoitto ja laulaminen on aina ollut lähellä sydäntä. Nuorena olisi tärkeää oppia nauttimaan soittamisesta sekä muiden kanssa että yksin.