Opettajien esittelyt

Terhi Sjöblom opettaa harmonikansoittoa Vantaan musiikkiopistossa. Valmistuttuaan musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta hän vaihtoi farkut verkkarihousuun ja työskenteli pitkään Pohjois-Karjalassa pääasiassa Keski-Karjalan musiikkiopistossa. Tämän kesän leiriviikko olisi Terhille jo 12. kerta musiikintäyteistä leireilyä Pohjois-Karjalan mahtavissa maisemissa. Niittylahden musiikkileirillä parasta on yhdessä tekemisen meininki ja se että soitto ja laulu soivat kellon ympäri. Harmonikansoitto ja -opetus onnistuu leirillä 5-rivisen lisäksi myös 2-rivisellä haitarilla!
Katri Kaihola on toiminut vuodesta 2004 viulunsoiton lehtorina Joensuun konservatoriolla. Hän on alunperin kotoisin Turusta ja hakenut vauhtia soittoon pedagogiopintojen ja orkesterimusisoinnin lisäksi myös ulkomailta. Tämän viuluopen mielestä musiikin maailmassa parasta on kun saa haastaa itseään. Nuorten musikanttien kehittymisessä ja kasvamisessa mukana oleminen on hänelle sydämen asia!
Joel Madetoja on toiminut Joensuun kaupunginorkesterin kontrabasson äänenjohtajana vuoden 2021 alusta. Joel valmistui samana vuonna musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta laajennetuin pedagogisin opinnoin. Joelin sydän on orkesterissa, mutta hän nauttii suuresti myös monipuolisesta soolo- ja kamarimusiikin soittamisesta. (Kuva Ilkka Saastamoinen)
Heta Laakkonen on alkujaan Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva ja sittemmin kainuulaistunut Musiikin maisteri ja musiikkipedagogi (amk). Tällä hetkellä hän opettaa kanteleita Keski-Karjalan, Kainuun ja Kuhmon musiikkiopistoissa. Heta soittaa ja opettaa kaiken kokoisia kanteleita, eli leirille voit tulla mukaan soititpa 5-kielistä, konserttikanteletta tai jotain siltä väliltä! 
Mea Halonen on toiminut sellonsoiton opettajana vuodesta 2012 alkaen työnantajinaan muun muassa Pielisen Karjalan musiikkiopisto, Joensuun Konservatorio sekä Joensuun seudun kansalaisopisto. Jatkuva tiedonjano on kuljettanut Meaa opiskelemaan niin varhaisiän musiikkikasvattajaksi, neuropsykiatriseksi valmentajaksi, kuin myös erityispedagogiikan opintojen pariin. Parasta opettamisessa on oppilaiden kohtaaminen ja musiikista nauttiminen heidän kanssaan. Opettamisessa ja soitossa Mea kantaa mukanaan erään pianopedagogin lausumaa viisautta: ”Musiikin sisällä olette turvassa."
Sanna-Mari Savolainen on joensuulaistunut muusikko, musiikkipedagogi (AMK) ja musiikinopettaja (FM). Alunperin Nilsiästä kotoisin oleva Sanna-Mari on opiskellut musiikkia Joensuussa ja Jyväskylässä ja toiminut muusikkona erilaisissa kokoonpanoissa tanssibändeistä big bandeihin. Yhtyesoitto on eniten lähellä sydäntä, joten sähköbassotuntien lisäksi Sanna-Mari ohjaa leirillä myös bändejä.
Joensuulaislähtöinen Marja Kalevi on Turun AMK:n Musiikkiakatemiasta valmistunut pianisti ja musiikkipedagogi, ja hän on toimii Lappeenrannan musiikkiopistossa pianonsoiton opettajana. Musiikin ja musiikkipedagogiikan alueella häntä kiehtoo kovasti yhteismusisointi ja rytmiikka. Marja soittaa toisena soittimenaan oboeta.
Kalle Kataja on ehkä universumin paras muha-ope, tai jotain. Kallen tunneilla soitetaan, lauletaan, kuunnellaan, tutkitaan, keksitään ja sävelletään – opetellaan kaikkea musiikista luovilla työtavoilla ja kuullaan kaikki huonoimmat muha-aiheiset isävitsit! Oppilaidensa mielestä Kalle on kiva ja luotettava opettaja, jolta voi ja uskaltaa kysyä mitä tahansa. Syksyisin, talvisin ja keväisin Kalle työskentelee musiikin hahmotustaitojen lehtorina Musiikkiopisto Juvenaliassa, Espoossa. Kalle on voittanut Suomen musiikkioppilaitosten liiton Vuoden pedagoginen teko -palkinnon kahdesti vuosina 2023 ja 2024.
Lappeenrannasta lähtöisin oleva muusikko ja musiikkipedagogi Eeva-Leena Leppälä opettaa Savonlinnan musiikki- ja tanssiopistossa viulun- ja alttoviulunsoittoa. Parasta musiikissa on yhdessätekemisen riemu ja uusien asioiden oppiminen. Eeva-Leenan mielestä musiikki on parhaimmillaan elämyksiä antava ja ihmisiä yhdistävä asia.
Anna-Kaisa Pippuri opettaa oboensoittoa pääkaupunkiseudulla Vantaan, Kirkkonummen, Pohjois-Helsingin ja Nurmijärven musiikkiopistoissa. Oboensoiton opettamisen lisäksi Anna-Kaisa toimii oboistina Lohjan kaupunginorkesterissa ja on aktiivinen kamarimuusikko eri yhtyeissä mm. Uusinta ensemblessä. Anna-Kaisa on erikoistunut aikamme oboemusiikin esittämiseen ja rakastaa eri musiikin- sekä taiteenlajien yhdistämistä. Anna-Kaisa innostuu helposti uusista asioista ja rakastaa seikkailemista oppilaiden kanssa musiikin maailmassa, jossa oppimisen ilo ja soiton riemu yhdistyvät.
Unkarilaissyntyinen fagotisti Dora Migroczi on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 2017. Hän opettaa tällä hetkellä Joensuun konservatoriolla ja toimii sen lisäksi freelance- muusikkona. Niittylahden musiikkileirille hän tulee opettamaan kolmatta kertaa ja odottaa maltamattomana, koska musiikkileiri on kesän paras juttu!
Alina Hiltunen on soittanut viulua Joensuun kaupunginorkesterissa syksystä 2019 lähtien. Opinnot veivät Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun jälkeen Lontoon kuninkaalliseen musiikkiakatemiaan (Royal Academy of Music), josta hän valmistui maisteriksi vuonna 2011, ja viihtyi Lontoossa vielä seuraavat kahdeksan vuotta. Vuosien aikana Alina pääsi kiertämään eri kokoonpanoilla ympäri maailmaa, mm. Kiinassa, Azerbaidźanissa, Hong Kongissa, Omanissa, Ranskassa ja Italiassa. Tällä hetkellä soittohommien lisäksi Alina opettaa Keski-Karjalan musiikkiopistossa.
Jenni Ahonen opettaa huilua musiikkiopistoissa Etelä-Pohjanmaalla sekä ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Parasta kesähommaa on tietenkin musiikkileirit: työskentely innostuneiden ja innostavien kollegoiden ja oppilaiden kanssa - sekä valmiiseen ruokapöytään istuminen monta kertaa päivässä! Pedagonisena mottona, Jorma Panulaa mukaillen: ”Auta, älä häiritte”. Nähdään Niittylahdessa!
Tiina Karhu-Ahtonen toimii pianonsoiton lehtorina Joensuun konservatoriossa, josta hän aikoinaan lähti maailmalle opiskelemaan. Tiinalle opettamisessa parasta on soittamisen ilo ja onnistumisen kokemukset. Tiina odottaa kolmannelta Niittylahden leiriltään aurinkoista yhteishenkeä, upeita konsertteja sekä Pyhäselässä pulahtelua.
Vitoldas Sokolnikas tulee Liettuasta ja asuu perheensä kanssa Kuopiossa. Hän työskentelee Kuopion kaupunginorkesterissa ja opettaa Järvi-Saimaan kansalaisopistossa. Vitoldas on valmistunut musiikin maisteriksi Liettuan musiikki- ja teatteriakatemiasta ja soittanut monipuolisesti sinfonia-, musiikkiteatteri- ja oopperaorkestereissa sekä big bändeissä.
Jussi Vuorinen soittaa pasuunaa päätyökseen Helsingin kaupunginorkesterissa. Päätyönsä ohella hän on keikkaillut lähes kaikissa Suomen sinfoniaorkestereissa. Alunperin rytmimusiikin puolelta orkesterihommiin siirtynyt Vuorinen tekee kuitenkin edelleen projekteja useiden bändien kanssa, mm. säveltää, sovittaa ja keikkailee useiden reggae-, ska-, ja jazz-kokoonpanojen kanssa. Lisäksi hänellä on oma äänitysstudio Helsingin Kalliossa.
Aleksi Saraskari on Lahessa asuva tuubisti, joka toimii päätyökseen Pohjois-Kymen musiikkiopiston matalien vaskien lehtorina. Hän on aktiivinen ja monipuolinen kamarimuusikko ja tykkää erityisesti vapaudesta luoda soittajana oma tonttinsa itse. Raja-aidat on tehty yli loikittaviksi ja mikään ei ole mahdotonta. Vapaa aika Aleksilla kuluu liikuntaharrastuksissa sekä Myrsky-pojan kanssa puuhaillen, yhteisenä intohimona mm. biljardi.
Sakari Tervo on Joensuun konservatorion viulunsoiton lehtori ja monipuolinen taiteilija, joka soittaa, säveltää, johtaa ja kirjoittaa. Sakarille elämä musiikissa on seikkailu, joka saattaa milloin tahansa viedä ihmeellisiin paikkoihin ja tutustuttaa mielenkiintoisiin tyyppeihin. Vapaa-aikana hänelle mieluisia asioita ovat perhe, kalastus ja luonto. Opettajana Sakarille hienointa on, kun oppilas innostuu ponnistelemaan kohti onnistumisen iloa.
Jouni Suuronen opiskeli käyrätorvensoittoa Keski-pohjanmaan musiikkiopistossa, Sotilasmusiikkikoulussa, Helsingin Konservatoriolla sekä Sibelius-akatemiassa. Tämän jälkeen torvi on soinut useimpien suomalaisten orkesterien riveissä, ja vuodesta 1998  Tampere Filharmoniassa. Vapaa-ajalla Jouni opettaa käyrätorvisteja Valkeakosken musiikkiopistossa, Tampereen konservatoriossa sekä ammattikorkeakoulussa. Suurosen & Karjalaisen oppikirja Käyrätorvi 1 julkaistiin 2022. Jounin harrastuksiin kuuluu luonnontorvensoitto jonka lisäksi Jouni ajaa sekä kunnostaa moottoripyörää ja ruokkii perheensä. (kuva by muusa tuotannot)
Sampo Hiukkanen on opettaja ja saksofonisti. Hiukkanen on jazzmusiikin maisteri ja toimii opettajana tällä hetkellä Rauman musiikkiopistossa ja Loimaan Seudun musiikkiopistossa. Sampo Hiukkanen toimii myös aktiivisesti keikkailevana muusikkona monissa eri kokoonpanoissa ja julkaisee myös omaa musiikkia. Vuonna 2014 Hiukkanen oli mukana voittamassa Young Nordic Jazz Comets- kilpailun.
Ida-Meri Havukainen on joensuulainen laulaja ja laulunopettaja, joka on opettanut pop/jazz-laulua mm. Joensuun konservatoriolla ja Keski-Karjalan musiikkiopistolla. Pedagogina hänelle tärkeimpiä arvoja ovat kuuntelu ja kannustaminen lempeästi haastavienkin asioiden lävitse. Ida-Merin mielestä laulaminen on kivaa silloinkin, kun mikään muu ei ole - ja juuri siinä piilee musiikin taika!
Anni Ollila-Nordström aloitti klarinetinsoiton Espoossa, musiikkiopisto Juvenaliassa Olli Silvánin johdolla. Ollin hyvänmielinen ja lämmin tapa opettaa innosti hänet myöhemmin jatkamaan pedagogiopintoihin Helsingin ammattikorkeakouluun Ilkka Teerijoen oppiin. Anni on opettanut klarinetinsoittoa mm. Espoon musiikkiopistossa, Turun konservatoriossa ja Keravan musiikkiopistossa. Sibelius-opiston klarinetinsoiton lehtorina ja puhallinorkestereiden johtajana hän on toiminut vuodesta 2011.  Anni on puhallinmusiikki-intoilija, joka innostuu aina ja kaikesta ja on aktiivisesti pistämässä lusikkaansa soppaan kun puhutaan yhdessä tekemisestä. Kuva: Satu Mikkola
Marjo Riihimäki on kapellimestari, joka rakastaa johtaa eri musiikkityylejä! Marjo on aloittanut musiikkiuransa Iisalmen musiikkiopistossa klarinettia soittaen. Orkesterit, kuorot, musikaalit ja improteatteri ovat olleet Marjolle elämän suola, sokerina puolestaan vitsihuumori ja villit ideat. Musiikin opettajaksi ja myöhemmin kapellimestariksi Sibelius-Akatemiasta valmistuttuaan hän on johtanut niin nuoriso-orkestereita kuin freelance-kapellimestarina ammattiorkestereita ympäri Suomea. Tanssivaksi kapellimestariksikin kutsuttu Marjo haluaa toteuttaa leiriläisten kanssa mieleenpainuvat orkesteri- ja big band -harjoitukset, joissa kaikki saavat onnistumisen elämyksiä - unohtamatta loppuhuipennusta eli konsertteja!